top of page
 • Foto van schrijverFrank Mekel

TOP 10 zomer tips 2020 voor UNLOCKING YOUR FLOW!

Bijgewerkt op: 1 jul. 2020

Er zijn 10 basiselementen die je helpen om in de "zone" te komen en een mooie start te maken met deze bijzondere zomer 2020! We weten nog niet waar we heen willen, kunnen of mogen gaan. Of blijven we gewoon thuis. #blijfthuis


Als je thuis blijft en gewoon lekker blijft werken dan kunnen onderstaande tips je helpen om een fantastische zomer 2020 te hebben op je werk.


De basis elementen voor een top zomer 2020 zijn:


 1. Duidelijke doelen. Wat je wil bereiken, Dat moet duidelijk zijn.

 2. Concentratie. Je richt je op één ding. Geen multi-tasking of beter gezegd geen task-switching.

 3. Zelfbewustzijn verdwijnt. Het stemmetje in je hoofd verdwijnt. Je doet wat in je opkomt zonder te twijfelen.

 4. Besef van tijd verdwijnt. Je weet niet hoe snel of langzaam de tijd gaat.

 5. Directe feedback. Je kan direct je gedrag aanpassen als je iets niet goed doet en dus tijdig bijstuurt op je projectresultaten.

 6. Balans tussen wat je kan en de uitdaging. (skills & challenge) ) Wat je wil doen of bereiken moet net wat moeilijker en uitdagender zijn dan je aan kan. Volgens onderzoek tussen de 6 en 10%.

 7. Gevoel van controle over de situatie. (Cognitieve controle)

 8. Intrinsieke motivatie. Je doet het omdat je het zelf heel graag wil, niet vanwege geld, roem of een andere externe motivatie.

 9. Geen aandacht aan je lichamelijke behoeften. Je richt je op je doel en je ervaart minder de behoeften van je lichaam, jee slaapt niet, eet niet en vergeet de tijd.

 10. Absorptie. Je hebt alleen zicht op je doel en je eigen handelen.

Onderzoekers hebben deze 10 elementen keer op keer bevestigd. Nummers 1 (duidelijke doelen), 5 (directe feedback) en 6 (balans met uitdaging en vaardigheden) zijn conditioneel voor FLOW!. De anderen zijn meer gevolgen van FLOW! Je kan die elementen die conditioneel zijn voor FLOW! dus bewust beïnvloeden of opzoeken.

Tip:


Geniet, Geluk & FLOW!

Een mooie zomer 2020 voor iedereen met veel persoonlijke FLOW! geniet ervan ben productief & gelukkig! Deze twee woorden: Genieten en gelukkig hoorde ik onlangs ook weer in een mooie speech van mijn neef in Dubai en deze woorden kent iedereen. De woorden zijn niet zo makkelijk te omschrijven. Immers hoelang duurt genieten en geniet je altijd... net als bij geluk. Heb je altijd geluk? gaat het in momenten of is het continu? Er naar streven doet overigens iedereen. Wel is wetenschappelijk bewezen dat FLOW! er een bijdrage aan doet net als dat FLOW! een bijdrage doet aan het verbeteren en optimaliseren van de productiviteit op de werkvloer! (5x meer productiviteit met duidelijkheid, structuur & fun) Daar waar het echt gebeurt en de echte kennis en talenten van de organisatie zit, waar ik ook in geloof en waar de echte winst gemaakt wordt. Afgelopen donderdag hoorde ik het ook weer van een bestuurder met 80.000 gezinnen onder zijn verantwoording die nu allen thuis werken.


112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page